Afgelopen zaterdag was al weer de 2e editie van de Twents kampioenschappen zeepkistenrace.

Met maar liefst 29 inschrijvingen trapten we de race af om 14:00 uur met een proefronde. Alle deelnemers mochten een testronde rijden en konden hun voorkeur voor obstakel kiezen.

Na dat iedereen helemaal ingereden was startte de race. Alle deelnemers mochten meerdere keren naar beneden en deden dit dan ook vol enthousiasme. Jong, oud, man, vrouw, iedereen durfde met een vaart naar beneden. Er kon er natuurlijk maar één de aller snelste zijn, bij de Duo klasse waren dit de Vlasracers met een tijd van 16.99. Bij de solo racers was dit Daan Bouwhuis met een tijd van 18.28 reed hij in een Mario Kart naar beneden.

Uiteindelijk werd de originaliteitsprijs gewonnen door The inflatables: Nienke Siemerink en Cindy Doornberg. Deze dames waren in vrolijke kleuren en een zeepkist versierd met opblaasdieren toch echt een plaatje om te zien.

Wij kijken terug op een ontzettend mooie dag met veel en gezellig publiek, enthousiaste deelnemers en vooral een heel mooi sfeertje met prachtig weer!

Volgend jaar is er zeker weer een zeepkistenrace, deze data volgt snel dus begin alvast met het bij elkaar roepen van je team en de ideeën te verzamelen voor een super snelle of juist super mooie kist!

Top 3 Duo klasse:

  1. Vlasracers 16.99
  2. Vreeman 17.55
  3. Picobello B.v. 18.00

Top 3 Solo:

  1. Daan Bouwhuis 18.28 – Mario Kart
  2. Mart Eggink 18.84 – Mario Kart
  3. Martijn klein Kranenberg – 19.66